Στις 25 Ιανουαρίου θα υπογραφεί, με την ΓΕΩΣΕ, η σύμβαση για την κατασκευή ειδικού «πράσινου σημείου», όπου, στην περιοχή των Λακανόκηπων, θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα μεταφέρονται με ειδικό τρένο.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο σχεδιασμός θα έχει υλοποιηθεί ως το τέλος του 2014, όπως είπε στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή», του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Σύμφωνα με τον κ. Παππά θα δημιουργηθεί ένα «πράσινο σημείο» στην περιοχή Μενεμένης – Καλοχωρίου, σε έκταση 20 στρεμμάτων. Άλλα πέντε μικρότερα «πράσινα σημεία» θα δημιουργηθούν στις δημοτικές κοινότητες κι εκεί θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως η ανακύκλωση προχωρά, αλλά ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ευχαριστημένος, αφού από έναν όγκο απορριμμάτων 350 τόνων την ημέρα, ανακυκλώνονται μόλις οι 50 με 55 τόνοι. Την ίδια στιγμή, η κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών φθάνει στο 10% αυτής της ποσότητας. 

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας υπογράμμισε τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία παράνομων σημείων συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών από Βούλγαρους ρομά στην πόλη.