Σειρά κινητοποιήσεων, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στο μέτρο της αυτοαξιολόγησης και στην υποβάθμιση της Παιδείας, όπως υποστηρίζουν, σχεδιάζουν εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης.


Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων, σήμερα στις 19.30, η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών, στην οδό Επταπυργίου 15.

Θα συζητηθούν τα θέματα της αξιολόγησης, των διαθεσιμοτήτων και ο τρόπος δράσης στο επόμενο διάστημα.

Η Γ ΕΛΜΕ προτείνει αποκλεισμό του ΕΠΑΛ του Ευκλείδη, με ταυτόχρονη συνέντευξη Τύπου και διάφορες εκδηλώσεις για τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, τρίωρες στάσεις των ΕΛΜΕ 8.00 - 11.00 π.μ. και 2.00 – 5.00 μ.μ. και της ΟΛΜΕ 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 – 8.00 μ.μ. για τις ΕΛΜΕ που θα πάρουν μέρος για την ίδια μέρα, συνάντηση για το συντονισμό κινητοποιήσεων και με άλλους εργαζόμενους στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 28/1 στα γραφεία της ΕΔΟΘ, παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για τις 11 το πρωί της Πέμπτης, μαζί με σωματεία από το χώρο της Υγείας, συγκέντρωση και πορεία για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και, για την Παρασκευή 7/2, μέρα που το ΣτΕ εξετάζει τις διαθεσιμότητες, μαζική κάθοδο στην Αθήνα και απεργιακό συλλαλητήριο στο νομό από κοινού με τα άλλα σωματεία.

Αποφάσεις για όλα αυτά αναμένεται να ληφθούν στην αποψινή συνέλευση.