agrotes_kinitopoihseis_02.JPG

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των αγροτών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

 

«Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού», δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, προσθέτοντας ότι «η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα» για τον αγροτικό κόσμο.

«Η απάντηση που πήραμε είναι υποσχέσεις και πάλι. Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε αμαχητί τα χωράφια μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Τζέλλας του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά. Στη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων που σχετίζονται τόσο με θέματα φορολόγησης, όσο και μείωσης του κόστους παραγωγής.

Ζητούν μεταξύ άλλων η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.