kalfakakou_01.jpg

«Μας… δίνει πόντους ο κ. Βενιζέλος, όταν καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ». Με τα λόγια αυτά σχολίασε, η Ρία Καλφακάκου, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και τη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, τα όσα είπε

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κυριακάτικη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του «κινήματος».

Η κ. Καλφακάκου υποστήριξε ότι «ο κ. Βενιζέλος βλέπει πως είναι αρχηγός ενός κόμματος που φθίνει συνεχώς, γι αυτό αντιδρά έτσι». Πρόσθεσε πως, από τη στιγμή που οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι «το κόμμα που ψήφισαν άλλαξε πολιτική, συνεργασίες, τα πάντα, είναι προφανές ότι θα φύγουν από αυτό». Υποστήριξε, δε, ότι «άλλο η κλήση σε αποστασία όταν υπάρχει κυβέρνηση που εξελέγη δημοκρατικά κι άλλο να καλείται ένα στέλεχος να συμπράξει σε μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την καταστροφή».

Η κ. Καλφακάκου υποστήριξε ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν συμμετοχή στην καταστροφική πορεία της χώρας δεν συμπεριλαμβάνονται στα όργανα και τις υψηλές κομματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αστεία» και «φαιδρή» την κίνηση των «58» και «φθαρμένα στελέχη του χώρου του ΠΑΣΟΚ», αυτούς που τη στηρίζουν. «Βλέπουμε στις συγκεντρώσεις τους τον κ. Σημίτη να χαμογελά στο φακό και 100 γύρω από αυτούς. Είναι μια κίνηση του 0,5% -και πολύ λέω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.