xristougenniatiko_trapezi_01.jpg

Μια ξεχωριστή γευστική εκδήλωση, ένα street food party στα Λαδάδικα, με τίτλο  «Οι Γειτονιές των Γεύσεων»καθώς και την «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» στο φουαγιέ του Δημαρχείου, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην τελευταία εβδομάδα των εκδηλώσεων του «Thessaloniki Food Festival».

Συγκεκριμένα, στην άλλοτε αγορά χονδρεμπορίου ελιάς, λαδιών,  δημητριακών κι «εδώδιμων αποικιακών», στα Λαδάδικα και συγκεκριμένα στις πλατείες Μοριχόβου και Αιγύπτου, που διατηρούν έντονα το μείγμα των γεύσεων και των αισθήσεων σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το street food party με τίτλο «Οι Γειτονιές των Γεύσεων», κατά τις  ώρες 18.00-21.00. 

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, καταστηματάρχες από τα Λαδάδικα, που έχουν παράδοση στην καλή κουζίνα, καλούνται να παρουσιάσουν τους δικούς τους μεζέδες στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης προτείνοντας τις δικές τους θεσσαλονικιώτικες γευστικές επιλογές και δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας γαστρονομικής γιορτής δρόμου.

Αντίστοιχα, αύριο, Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στις ώρες 11.00-18.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» στο κλείσιμο των εκδηλώσεων του  « Thessaloniki Food Festival».

Πρόκειται για την διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, στην οποία καταστηματάρχες της πόλης παρουσιάζουν σε πάγκους προϊόντα των γιορτών για όλη την οικογένεια. Όπως η Ελληνική και η Διεθνής Αγορά, που προηγήθηκαν στον ίδιο χώρο, έτσι και η  Χριστουγεννιάτικη, στοχεύει στη γνωριμία της ελληνικής κουζίνας και των γεύσεων απ όλο τον κόσμο.

Γλυκά, ζαχαρωτά, μελομακάρονα και δεκάδες άλλες λιχουδιές πασπαλισμένες από την άχνη των Χριστουγέννων, συνοδεία μουσικής και φώτων, θα πλαισιώσουν την γιορτή που, λόγω του γιορτινού κλίματος και της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας οι γλυκιές  γεύσεις και οι χαρούμενες μελωδίες θα είναι κυρίαρχες.