oasth_4.jpg

«Αν ως την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ΟΑΣΘ από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, οι εργαζόμενοι, την Παρασκευή, θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, που μίλησε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100. Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι πληροφορίες του θέλουν τα συναρμόδια υπουργεία να έχουν προχωρήσει στην υπογραφή των σχετικών αποφάσεων κι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Θεσσαλονίκη δε θα μείνει χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς. «Δεν είμαστε απεργιομανείς», τόνισε.

O πρόεδρος των εργαζομένων υπογράμμισε ότι το χρέος του κράτους προς τον ΟΑΣΘ φθάνει τα 175 εκ. ευρώ, από τα οποία, τα 80 εκατομμύρια, είναι βεβαιωμένα και με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. «Θέλουν να ξεπουλήσουν τον οργανισμό; Τι θέλουν, τελικά, να κάνουν», αναρωτήθηκε;

Όπως είπε ο κ. Τσερμενίδης, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό έχουν να πληρωθούν δυο μήνες και έχουν πάρει έναντι από 150 ευρώ. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα χρέη προς τον ΟΑΣΘ «ως μαξιλάρι στον προϋπολογισμό πλεονάσματος».