Για την εκστρατεία “Ένα στα Πέντε”, κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, της οποίας συντονίστρια στην Ελλάδα είναι η βουλευτής της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη, ενημέρωσε ο… Άγιος Βασίλης, στον πεζόδρομο της Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη.

 

Ένας εθελοντής της εκστρατείας ντύθηκε Άγιος Βασίλης και μοίραζε στα παιδιά μπαλόνια. Την ίδια ώρα, άλλοι εθελοντές της εκστρατείας ενημέρωναν για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Οι διερχόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοηθείας» και να ενημερωθούν για τη μεγάλη πανευρωπαϊκή προσπάθεια πρόληψης και τερματισμού της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το «Χαμόγελο του Παιδιού» που εδώ και πολλά χρόνια με δράσεις και πρωτοβουλίες και με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών μελών του και της ελληνικής κοινωνίας έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο φροντίδας και υποστήριξης των παιδιών, προάγοντας ουσιαστικά την προστασία των παιδιών.