diamartiria_01[3]

Γιατροί, δικαστές, αρχαιολόγοι του μετρό Θεσσαλονίκης και άλλοι, απεργούν σήμερα. Αναλυτικά:

 

  • Πανδικαστικές συγκεντρώσεις διοργανώνουν σήμερα οι δικαστικές ενώσεις της χώρας, καταγγέλλοντας ότι «τα χρόνια, σοβαρά προβλήματα υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας της Δικαιοσύνης έχουν διογκωθεί σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό». Η λειτουργία των δικαστηρίων θα διακόπτεται από τις 12:00 έως τις 15:00.
  • 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι αρχαιολόγοι που απασχολούνται στο έργο κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης. Ζητούν συμβάσεις εργασίας που να προστατεύουν τους εργαζόμενους, επαναπρόσληψη των απολυμένων και εξασφάλιση των κονδυλίων για τις αρχαιολογικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο δίκτυο του μετρό.
  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στον χώρο της Υγείας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η απεργία γίνεται “για να προασπιστεί ό,τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας”. Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Υγείας.
  • Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν χθες παράταση της απεργίας του μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
  • Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε, στις 9 το πρωί, για την αδικοχαμένη Σάρρα, την 13χρονη που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της ΔΕΗ, στην Καλαμαριά, στην Αισώπου, στην Τούμπα, πραγματοποιούν επιτροπές κατοίκων, για το θέμα της διακοπής ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 10 π.μ..
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Την οργανώνει η συντονιστική επιτροπή των καθηγητών σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης, στις 15.00, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των σχολείων.
  • Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 90, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλών Εργαζομένων. Ζητούν διαγραφή των προστίμων όσων συνελήφθησαν χωρίς να έχουν ακυρώσει τα εισιτήριά τους, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.