Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, πριν λίγη ώρα, μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών κι έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Λ. Γρηγοράκου, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Οι εργαζόμενοι έψαλλαν... τα κάλαντα και αποχώρησαν. Την ίδια ώρα, είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, για να επέμβουν αν χρειάζονταν.

Αυτήν την ώρα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το υπουργείο, στην οδό Σταδίου και αναμένουν τον αναπληρωτή υπουργό για να συναντηθούν μαζί του.

Αφορμή για την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία ήταν η επιστολή Γρηγοράκου προς τους δημάρχους, στην οποία τους καλούσε σε διάλογο για την διαδημοτική κινητικότητα. Επισύναψε, επίσης, μελέτη, σύμφωνα με την οποία υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στους δήμους.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, πως είναι ο μόνος που αντιδρά, επειδή έχει απομονωθεί ενόψει εκλογών.

Σε παρέμβασή του, στον Σκάι, ο κ. Καμίνης, απάντησε πως και άλλοι δήμαρχοι αντιδρούν, ότι η μελέτη "έχει γίνει στο πόδι" και πως η διαδημοτική κινητικότητα είναι γραφειοκρατική. Δεν απέκλεισε, πάντως, τον διάλογο.