Μάχη εντυπώσεων, από Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές, στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ανακοίνωσαν συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, για τους δύο ομοϊδεάτες τους, που εκτελέστηκαν στην Αθήνα. Οι δεύτεροι ανακοίνωσαν... αντισυγκέντρωση, στον ίδιο χώρο...


Χωρίς κανείς τους να ΄χει πάρει την απαιτούμενη άδεια από το δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν τις συγκεντρώσεις τους, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα (6 το απόγευμα).

«Καλούμε όλον τον κόσμο να συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής, να απομονώσουμε από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης τους χρυσαυγίτες και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στους φασίστες σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο» αναφέρεται στο κάλεσμα της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας.

Λίγο αργότερα, πάντως, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως, τελικά, ηυ συγκέντρωσή της θα πραγματοποιηθεί έξω απο το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσλονίκης. 

«Οι εξαγγελίες από ΜΚΟ και λοιπές αντιρατσιστικές οργανώσεις για την διενέργεια αντισυγκέντρωσης (κάτι που θεωρείται παράνομο) "ανάγκασαν" την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να προβεί σε οριστική απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης, με πρόφαση την διασφάλιση της τάξης. Για ακόμα μία φορά η Χρυσή Αυγή αποτελεί θύμα της δήθεν δημοκρατίας των διεφθαρμένων, που προσπαθούν με κάθε μέσο να φιμώσουν τη μοναδική φωνή της αλήθειας, επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη που οι ίδιοι καταλύουν με την νομιμοποίηση παράνομων ενεργειών και αιτημάτων από συμπλεγματικά άτομα, των οποίων μοναδικό μέλημα αποτελεί η ευδαιμονία του κάθε λογής λαθροεισβολέα εις βάρος του Έλληνα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της, με την οποία δήλωνε την αλλαγή του τόπου συγκέντρωσης, η Χρυσή Αυγή.