apth_ktirio_dioikisis_01.jpg

Πρόβλημα θέρμανσης αντιμετωπίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωάννη Παντή, καθηγητή βιολογίας, που

μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική πανεπιστημιούπολη.

Τόνισε, ακόμη ότι, «αύριο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου θα ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος της θέρμανσης όλων των κτηρίων του ΑΠΘ και των συνεπειών της διαθεσιμότητας».

Όπως εξήγησε, με το πρόγραμμα της κινητικότητας φεύγουν 35 άτομα, μέλη του τεχνικού συνεργείου του ΑΠΘ, εξειδικευμένοι υπάλληλοι, όπως αυτοί που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του συστήματος Φυσικού Αερίου. «Ποιος θα διορθώνει τις βλάβες στο σύστημα θέρμανσης», αναρωτήθηκε; Και θυμήθηκε όταν, το 1994, ως μέλος ομάδας πανεπιστημιακών από όλη την Ευρώπη, επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο των Τιράνων, όπου είδε πως ηλεκτροδοτούνταν μόνον για δυο ώρες τη μέρα, ενώ όλα τα παράθυρα ήταν σπασμένα και δεν υπήρχε δυνατότητα επιδιόρθωσης. «Οι κάτοικοι των Τιράνων δεν είχαν αφήσει δένδρο για δένδρο και τα είχαν κόψει όλα, για να τα κάψουν στα τζάκια και να ζεσταθούν. Δε θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα του ευρώ θα φθάσει σε τέτοιο σημείο –και δεν το πιστεύω», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πρόβλημα θέρμανσης των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ εκτός κάμπους, τα οποία χρησιμοποιούν πετρέλαιο, είπε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έπρεπε να ΄χει προχωρήσει, ήδη, στον διαγωνισμό προμήθειας. Για το θέμα θα γίνει συνάντηση σε επίπεδο περιφέρειας την Πέμπτη κι αναμένουμε να λυθεί».