olth_04.jpg

Επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για προμήθεια νέου και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προγραμματίζει η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε.

 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, της δημοσιογράφου Βάσως Βεγίρη, οι επενδύσεις αυτές πρόκειται να προχωρήσουν, ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, για την οποία, εξάλλου, η διοίκηση του ΟΛΘ Α.Ε., δηλώνει ότι γνωρίζει ουδέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι γερανοί και μία γερανογέφυρα που πρέπει να αποκτήσει ο ΟΛΘ για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν σε κόστος τα 15 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά, δε, το «μέτωπο» της προσέλκυσης νέων φορτίων, χθες από τα Σκόπια ο κ. Αγγελούδης μιλώντας σε περίπου 60 Σκοπιανούς επιχειρηματίες και παράγοντες ανακοίνωσε ότι η ΟΛΘ Α.Ε. θα προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 σε εκπτώσεις, ανάλογα με τον όγκο των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων και σε μείωση των τιμολογίων ρευματοδότησης των transit εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων, αλλά και της διακίνησης transshipment εμπορευματοκιβωτίων.

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών από τη Θεσσαλονίκη.