Φαίνεται πως ο εφετινός ΠΑΟΚ, αν δε δει τη μπάλα στα δίχτυα του, δεν ξυπνάει. Μπορεί στο αποψινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό να μην  έμεινε πίσω, όμως χρειάστηκε να δεχτεί γκολ που (κακώς) ακυρώθηκε ως οφσάιντ για να παίξει -επιτέλους- επιθετικά.


Ως το 79', όταν και ο Ορτέγκα με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου κι ο α' βοηθός Χαρίσης έδειξε -κακώς- οφσάιντ, ο ΠΑΟΚ έπαιζε... ποδόσφαιρο - σουμπούτεο. Οι παίκτες ήταν ακίνητοι, λες και ήθελαν κάποιο μαγικό χέρι να τους σπρώξει προς την μπάλα.

Ευτυχώς, ο Δικέφαλος, είχε πετύχει γκολ νωρίς με τον Κατσικά, από στημένη φάση και -ακόμη και να μετρούσε το κανονικό γκολ του Ορτέγκα- δε θα χρειαζόταν να ανατρέψει το "διπλό". 

Από το 79'  κι έπειτα, όμως, ο ΠΑΟΚ "πάτησε" τον Λεβαδειακό. Εκμεταλλεύτηκε -με τον Λούκας- κάθε διάδρομο από τον Λεβαδειακό που είχε ξεθαρρέψει κι είχε εγκαταλείψει το αμυντικό παιχνίδι και κυριάρχησε κατά κράτος. Όλα έβγαιναν: Πάσες, σέντρες, σουτ... Και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο Κλάους (Αθανασιάδης) ήταν πιο εύστοχος, αν ο Στοχ έμπαινε πιο δυναμικά, αν ο Λίνο δεν έβρισκε δοκάρι σε μια... βραζιλιάνικη ενέργειά του.

Για το Λεβαδειακό έχουμε να πούμε πως ο Καραγεωργίου τον είχε στήσει με μεγάλη μαεστρία στην άμυνα. Προσπάθησε να παίξει την αντεπίθεση, αλλά όταν το σύστημα άλλαξε με δυο χαφ να βοηθούν τους δυο επιθετικούς, οι ισορροπίες χάθηκαν. Η ομάδα από τη Λιβαδειά δεν μπορεί να παίξει επιθετικά -τουλάχιστον εκτός...

Η διαιτησία του Θάνου ήταν καλή. Στη φάση του οφσάιντ, τον... πήρε στο λαιμό του ο βοηθός. Σωστά δεν υπέδειξε πέναλτι σε δυο περιπτώσεις, μια για την κάθε ομάδα: Το χέρι που ζήτησαν οι του ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατα ακούσιο, ενώ η ανατροπή από τον Γλύκο που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν θέατρο, αφού ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πρώτα διώχνει τη μπάλα, άρα δεν έχει πρόθεση να ανατρέψει τον επιθετικό.

ΠΑΟΚ(Στέφενς***): Γλύκος**, Κίτσιου***, Κατσικάς**, Τζαβέλλας***, Λίνο****, Λάζαρ****, Τζιόλης***, Στοχ** (78' Ολίσε**), Λούκας**** (84' Πόζογλου**), Σαλπιγγίδης** (63' Βούκιτς***), Αθανασιάδης**.

Λεβαδειακός(Καραγεωργίου**): Στρατηλάτης**, Σκέμπης***, Σαγκινέτι***, Γεωργίου***, Μανόλο** (78' Καπό*), Νικολακάκης***, Πετράτσι**, Λαμπρόπουλος**, Ορτέγκα****, Μάρτινς*** (63' Μάντζιος*), Κάντζι*** (85' Ιωαννίδης**).

Για τη βαθμολογία των παικτών: 
***** Άριστος
****   Πολύ καλός
***     Καλός
**       Μέτριος
*         Κακός
-          Αρνητικός