dimarxeio_01.jpg

Ούτε ένα απλήρωτο τιμολόγιο δε θα έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ έως το Μάρτιο του 2014 θα έχουν εξοφληθεί όλοι οι παλιοί προμηθευτές του.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αρβανίτης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη έγκριση του Ισολογισμού χρήσης του 2011.

Ο κ. Αρβανίτης πρόσθεσε ότι 18,5 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν τον τελευταίο 1,5 μήνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ θα διοχετευτούν στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες. Τα ποσά αφορούν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς προμηθευτές, αλλά και πολίτες, στους οποίους οφείλονταν αποζημιώσεις από απαλλοτριώσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον ισολογισμό και τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2011 του δήμου και τον Απολογισμό της Ταμειακής Διαχείρισης οικονομικού έτους 2012, ενώ έγινε και μία τρίτη συνεδρίαη για την 28η αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, για την ενίσχυση εσόδων και εξόδων. Η τελευταία συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λόγω επείγουσας αναμόρφωσης προϋπολογισμού ενός κωδικού για την απορρόφηση και διάθεση της έκτακτης επιχορήγησης για τη θέρμανση των σχολικών κτιρίων και η απόφαση, όπως αναμενόταν, ήταν ομόφωνη.