aris_olympiakos_0_2_20131215_02Την 14η νίκη του και 7η μακριά από το Καραϊσκάκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Άρη με 2-0 (πρωταθλητής χειμώνα 2...στροφές πριν το τέλος του πρώτου γύρου), στο τελευταίο χρονικά ματς της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

 

Λιγότερο από ένα ημίωρο χρειάστηκε η ομάδα του Μίτσελ για να φτάσει σε ένα ακόμη «τρίποντο», με το οποίο διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τον ΠΑΟΚ κι έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Χρειάστηκε, όμως και τη βοήθεια του Παππά, του διαιτητή του αγώνα, ο οποίος δεν είδε καθαρό πέναλτι του Σιόβα πάνω στον Τάττο. Ο παίκτης του Ολυμπιακού –κι ενώ το σκορ είναι στο εύθραυστο 0-1- πιάνει από τον ώμο και τραβά κάτω τον –δανεικό συμπαίκτη του στον Άρη…

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων κι έφτασαν πολύ εύκολα σε ένα ακόμη «τρίποντο». Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ-φάουλ του Τάτου στο 71΄, που ανάγκασε το Ρομπέρτο σε δύσκολη απόκρουση, η ομάδα του Μιλίνκοβιτς δεν απείλησε άλλη φορά την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε περισσότερο στο πως θα κρατούσε ανέπαφη την εστία του και λιγότερο στο να επιτεθεί και να πετύχει κι άλλο γκολ.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 1972-1974. Με το  σημερινό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τα 29 ματς εκτός έδρας χωρίς να ηττηθούν (25 νίκες, 4 ισοπαλίες). 

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Βάις (77' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

Γκολ: - / 6' Ντομίνγκες, 27' Βάις

Κίτρινες: 17' Οικονομόπουλος / 23' Σιόβας, 41' Βάις