giannena_paok_0_2_20131202_01Χωρίς συνέχεια στην απόδοσή του ο ΠΑΟΚ, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και, χάρη στην ποιότητα των παικτών του, κατάφερε να πάρει τη νίκη.

 

Γκρινιάζουν οι γηπεδούχοι, κυρίως για το πέναλτι που κέρδισε ο Νέτσιντ και μετουσίωσε σε γκολ ο Λούκας, αλλά δεν έχουν δίκιο, όσον αφορά τον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών. Ο Μπέριος βρίσκει τα πόδια του Νέτσιντ, που έχει τσιμπήσει την μπάλα. Εκεί, όμως, που έχουν δίκιο, είναι στο ότι αποβάλλεται ο παίκτης τους. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είναι σε εμφανή θέση για γκολ και, σύμφωνα με τον κανονισμό, ο αμυντικός του ΠΑΣ, που έχει πρόθεση να κλοτσήσει, θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Τους φιλάθλους αποζημίωσε το γκολ-ποίημα που πέτυχε ο Λάζαρ, όταν, λίγα λεπτά αργότερα, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Βελλίδη κι έγραψε το, τελικό, 0-2.

Ο Δικέφαλος δεν είχε συνέχεια. Μπήκε δυνατά, κινήθηκε στα ρηχά νερά μετά το 15, ήρθε και ο τραυματισμός του Νίνη και… ξαναξύπνησε στο δεύτερο μέρος. Το άγχος λίγο έλειψε να τον καταβάλει κι άρχισε να χάνει έδαφος γύρω στο 60. Δυο ευκαιρίες του ΠΑΣ, με Ντε Βιντσέντι και Βίλα, ξύπνησαν τους Θεσσαλονικείς, που επέστρεψαν στο παιχνίδι και κυριάρχησαν σ’ όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Βοήθησε σ’ αυτό και η εσωτερική αλλαγή του Λούκας με τον Γεωργιάδη, οι οποίοι άλλαξαν πλευρές και άλλαξε κι όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. “Ήμασταν καλοί μόνον στα πρώτα δέκα λεπτά”, είπε μετά το παιχνίδι ο Στέφενς, που δήλωσε, πάντως, “ικανοποιημένος για τους 3 βαθμούς της νίκης”.

Ο ΠΑΣ, παρά τα όσα είπε ο προπονητής του μετά το παιχνίδι, ότι “αν δεν ήταν πέναλτι, τότε θα ήταν αλλοίωση αποτελέσματος”, κι ότι “είχαμε κλασσικές ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι”, δεν ήταν καλός. Ο Τζιώλης μίλησε, για άλλη μία φορά, με βάση το θυμικό κι όχι με βάση ό,τι έγινε στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος, όσο και να μην το παραδέχεται, ήταν καλύτερος. Είχε και δοκάρι με τον Στοχ.