psixiatriko_nosokomeio_01.jpg

Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι διαθεσιμότητες των εγαζόμενων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, όπως είπε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο

ψυχίατρος και μέλος του δ.σ. των εργαζομένων στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, Θανάσης Βαξεβάνης. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι μεταβαίνουν στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν.

Στο ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης έγινε, σήμερα, γενική συνέλευση εργαζομένων, στην οποία αποφασίστηκε η συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση της Αθήνας.

Ειδικά για το Δημόσιο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έχει αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας της κλινικής οξεών.

Όπως είπε ο κ. Βαξεβάνης, ευρωπαϊκή προβλέπει το κλείσιμο των ψυχιατρείων και τη δημιουργία δομών για ψυχικά νοσήματα. Επισήμανε, όμως, ότι, στον τομέα αυτό, δεν έχει γίνει το παραμικρό. «Δεν υπάρχει σχεδιασμός», είπε και πρόσθεσε: «Πριν τρία χρόνια προβλέπονταν η δημιουργία εννέα κέντρων ψυχικών ασθενειών στη Θεσσαλονίκη, από το υπουργείο Υγείας, όμως δεν έγινε τίποτα».

Υποστήριξε πως «προσπαθούν, άρον-άρον, να μεταστεγάσουν κλινικές, όπως γίνεται με τη μεταφορά κλινικής στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, όμως ο χώρος δεν είναι σωστός». Είπε πως «με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες καταστρέφουν τον τομέα της ψυχικής υγείας».

Στην παρατήρηση ότι όλα αυτά ακούγονται ως σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ, θύμισε ότι στην Καλιφόρνια, όταν ήταν κυβερνήτης ο Ρόναλντ Ρίγκαν, είχε αποφασιστεί κάτι παρόμοιο, με αποτέλεσμα οι ψυχικά ασθενείς να βρεθούν ή στους δρόμους ή στις… φυλακές!