xrisi_avgi_neo_irakleio_epithesi_20131101_04.jpg

Απορρίπτει την περίπτωση, με τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο να εκδηλώνεται ένα είδος ρατσιστικής βεντέτας, ο καθηγητής Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος.

«Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που προκαλούν εύλογες απορίες, γύρω από την υπόθεση του Νέου Ηρακλείου», υπογράμμισε ο καθηγητής, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και το δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Πρόσθεσε ότι «μέσα σε επτά λεπτά από την εκτέλεση, υπήρχε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, με ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν στην πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, κάτι που δείχνει υπερβολική ταχύτητα. Ενώ μετά την επίθεση κατά Φύσσα χρειάστηκαν ώρες και μέρες για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, σε αυτήν την περίπτωση, μέσα σε λίγα λεπτά, ανακοινώνονταν ότι τα θύματα ήταν ‘από την οικογένεια’ της Χρυσής Αυγής», είπε.

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, πιστόλια τύπου «Ζάσταβα» ήταν αυτά που κατασχέθηκαν μετά τις έρευνες στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Μίχου και Γερμενή, αλλά και στο σπίτι του αστυνομικού ο οποίος, σύμφωνα με την ως τώρα έρευνα της αστυνομίας, ήταν μέλος του κόμματος.

«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να προσέξει, μήπως δρουν παρακρατικές οργανώσεις στη χώρα», σύστησε. Και πρόσθεσε:

«Ποιος να το πίστευε ότι, το πρωί της Παρασκευής, θα απαντούσα σε ερωτήσεις μαθητών για το πραξικόπημα του Ρεμ (σ.σ. το τριήμερο μαζικών δολοφονιών που συντάραξε τη Γερμανία από τις 30 Ιουνίου 1934, όταν εκκαθαρίστηκε, από τον Αδόλφο Χίτλερ η παραστρατιωτική οργάνωση Στουρμαμπντέιλουγκ, της οποίας αρχηγός ήταν ο παλιός του φίλος Ενρστ Ρεμ, με τη δικαιολογία ότι ετοίμαζε πραξικόπημα) και το βράδυ θα ζούσα μια άλλη κατάσταση», σχολίασε.