apth_philosophiki_01.jpg

Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, πήραν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, οι οποίοι ευθυγραμμίζουν τις αντιδράσεις τους στα σχέδια της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ, με εκείνες των συναδέλφων τους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Οι υπάλληλοι του ΑΠΘ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, αύριο, 24ωρη απεργία και, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα πάρουν μέρος στη 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου τους.

Ο Σάββας Παπαδόπουλος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισήμανε πως στους πίνακες κατάταξης που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχει σωρεία λαθών. Ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, υπογραμμίζει πως η μοριοδότηση είναι λάθος, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πιστοποιητικά τα οποία δήλωσαν οι υπάλληλοι οι οποίοι, εφαρμόζοντας τις επιταγές του υπουργείου Παιδείας, απογράφηκαν μόνοι τους. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για «μπάχαλο», με ευθύνη του υπουργείου.

Οι Πρυτάνεις με απόφαση της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.