emporoipalliloi_diamartyria_20131103_01.jpg

Την εκτίμηση ότι ο σημερινός τζίρος των καταστημάτων, που άνοιξαν για πρώτη φορά Κυριακή, θα φύγει από άλλες ημέρες, έκανε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 η πρόεδρος της ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

«Μόνον τους εργοδότες βολεύει αυτή η κατάσταση. Αυτούς που κατέβασαν τους μισθούς σε επίπεδα 158 ευρώ το μήνα για τρίωρη εργασία και 220 ευρώ για τετράωρη», είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Στην επισήμανση ότι όσοι εμποροϋπάλληλοι εργαστούν Κυριακή θα πληρωθούν και ανάλογα, απάντησε: «Με 20 ευρώ, που είναι τα εξαιρέσιμα της Κυριακής, σώθηκε η ζωή μας; Η εβδομαδιαία ανάπαυση είναι αναγκαία για τον εργαζόμενο. Σου δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσεις την κοινωνική σου δρ΄ση και τις κοινωνικές σου επαφές».

Η κ. Καλαντίδου υποστήριξε ότι, ουσιαστικά, αυτήν την περίοδο, δεν υπάρχουν εκπτώσεις στην αγορά, πέρα από τα εμπορικά καταστήματα, αφού, για παράδειγμα, οι τιμές στα μεγάλα σούπερ μάρκετ παραμένουν υψηλές, για είδη πρώτης ανάγκης και μειώνονται μόνον όταν θέλουν οι μεγάλες εταιρίες.

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της σημερινής πρώτης μέρας εφαρμογής του μέτρου των ανοικτών καταστημάτων και Κυριακή, είπε πως οι μικρές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν κι αντίθετα, μικροέμποροι και υπάλληλοι προτίμησαν να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.