dimotiko_simboulio_20120228_02Την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης, από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε, πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο, ο αναπληρωτής του επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Ο κ. Καρακωστάνογλου έψεξε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Αρβανίτη και πρότεινε να αναλάβει τη θέση ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικοτητας, Χασδάι Καπόν.

Για «προβοκάτσια που δεν έχει προηγούμενο» μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, που πήρε το λόγο, όπως είπε, ως συνιδρυτής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Υποστήριξε ότι είναι «ανάμιξη στα εσωτερικά μιας άλλης παράταξης».

Παίρνοντας το λόγο επί του προσωπικού, ο κ. Καρακωστάνογλου απάντησε ότι πρόκειται για πολιτική κριτική και χαρακτήρισε λάθος –που πολύ φοβάται ότι γίνεται εσκεμμένα- τα περί προβοκάτσιας.

«Άρχισαν τα όργανα», σχολίασε παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής. Πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι αντιλαϊκός και αντικοινωνικός και κατέληξε λέγοντας ότι η παράταξή του δε θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Για «ρεαλισμό της καταστροφής» μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, αναφερόμενος στα περί «ρεαλιστικού προϋπολογισμού», τα οποία ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. «Μας φέρνετε, επί της ουσίας, να ψηφίσουμε το μνημόνιο, αντί να κηρύξετε έναν πόλεμο», πρόσθεσε.