erga_01.jpg

Εγκρίθηκε, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και της «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις (ΕΑΧΑ) Α.Ε.» του ΥΠΕΚΑ, για την ανάπλαση πέντε περιοχών της Θεσσαλονίκης.

Η εταιρία του υπουργείου αναλαμβάνει να εκπονήσει μελέτες με βάση τις πέντε βραβευμένες προτάσεις αρχιτεκτονικού διαγωνισμού τιου δήμου.

Κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης ανέφερε ότι το Πράσινο Ταμείο, με απόφασή του, μετά το σχετικό αίτημα των φορέων, ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου. Όπως πρόσθεσε, τα έργα θα γίνουν «σε κρίσιμες υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης», ώστε να «επηρεάσουν θετικά το μικροκλίμα της περιοχής, την ποιότητα ζωής, την εικόνα αλλά και τη λειτουργία του δημόσιου χώρου, αξιοποιώντας το «σταυρό», που σχηματίζουν κατά κανόνα οι δρόμοι μεταξύ τεσσάρων τυπικών οικοδομικών τετραγώνων σε γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Οι μελέτες που εγκρίθηκαν από το πράσινο ταμείο αφορούν τις περιοχές Μαβίλη(μεταξύ των οδών Καραολή Δημητρίου – Γ. Παπαζώλη- Ολύμπου-Α. Κάλβου- Πηνειού), Αγ. Τριάδος(μεταξύ των οδών Λ. Στρατού, Ευζώνων, Βελισαρίου-Μπιζανίου), Χαριλάου(μεταξύ των οδών Μαρασλή, Φαίδρας, Ατρειδών και Αλκυόνης), Κλεάνθους (μεταξύ των οδών Κλεάνθους-Παπαναστασίου-Πριάμου) και Γρηγορίου Ε΄ (μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη-Ζουμετίκου, Ατρειδών, Σισύφου, Χορν, Κ. Καραμανλή).

Ο εκτιμώμενος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε εννιά μήνες.