police_car7.jpg

Κλεμμένα μηχανήματα και μεταλλικά είδη, από εργοστάσιο κονσερβοποιείας της Βέροιας, βρέθηκαν στο μάντρα ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων 50χρονου Έλληνα, στην άλλη άκρη της πόλης.

 

Οι αστυνομικοί είχαν την καταγγελία από τον διαχειριστή της κονσερβοποιείας, ότι άγνωστοι, ξημερώματα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2013, έκοψαν τη συρμάτινη περίφραξη των εγκαταστάσεων της εταιρίας και έκλεψαν τέσσερα μπρούτζινα εξαρτήματα από μηχανές κοπής κύβων ροδάκινων, μια ηλεκτρόλυση κι ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο, συνολικής αξίας 15.700 ευρώ.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 50χρονος αγόραζε μεταλλικά αντικείμενα για να τα ανακυκλώσει. Μάλιστα, όταν έκαναν έφοδο στη μάντρα, βρήκαν τα τέσσερα μπρούτζινα εξαρτήματα.

Κατά την προανάκριση ο 50χρονος ομολόγησε ότι είχε αγοράσει τα εξαρτήματα αντί 140,74 ευρώ από 37χρονο, επίσης Έλληνα, ο οποίος αναζητείται.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Η αστυνομία πιστεύει ότι έχει να κάνει με σπείρα που κλέβει μέταλλα και εργαλεία από εργοστάσια και τα πουλάει σε μάντρες κι ότι σε αυτήν, εκτός του 37χρονου, συμμετέχουν κι άλλα άτομα.