fakelaki_01.jpg

Έρευνα σε βάρος έντεκα επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών, διενεργεί ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Υπάρχει καταγγελία εναντίον τους ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, που αποκαλύφθηκε το 2011 και ακόμη ερευνάται.

Ο εισαγγελέας, Αργύρης Δημόπουλος, έπειτα από αναφορά - καταγγελία που έκανε ο «εγκέφαλος» της μεγάλης κομπίνας, Νίκος Κασιμάτης, διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα ελεγχθεί, μεταξύ άλλων, εάν τελέστηκαν τα αδικήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Κασιμάτη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, οι επιθεωρητές (κάποιοι από τους οποίους είναι εν ενεργεία) φέρονται να «έκαναν τα στραβά μάτια» στον έλεγχο περίπου 70 εφοριακών που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αναμένεται να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους επιθεωρητές, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.