saoulidis_01.jpg

«Δεν υπήρξε κάποιο εμφανές σημάδι στην ενότητα της συγκυβέρνησης», εκτίμησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης – Συκεών) Αντώνης Σαουλίδης, απαντώντας

στην ερώτηση αν επλήγη η ενότητα της συγκυβέρνησης από τη βραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο κ. Σαουλίδης, «από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπήρξε παντελής έλλειψη προτάσεων. Δεν είναι αρκετό να θες να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να καταθέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση για ποιον λόγο, τότε, κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι «πιθανό να είχαν υποσχεθεί κάτι σε συνδικαλιστικούς κύκλους και ήθελαν να περάσουν με καλό βαθμό αυτές τις εξετάσεις».

Χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «ευχολόγιο». Και πρόσθεσε: «Να μας δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ την κάρτα, πάνω στην οποία θα γράψει προτάσεις -κι όχι τις ευχές».

Όσο για την διαγραφή της βουλευτού Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Τι περισσότερο να πάθει το ΠΑΣΟΚ; Διαρκώς πληρώνει το δρόμο που διάλεξε. Όσο για την κ. Τζάκρη, να κάνει την αυτοκριτική της. Όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις, για την είσοδό μας στο μνημόνιο, είχε αυξημένες ευθύνες και συμμετείχε στην κυβερνητική επιτροπή. Μετά, ας κάνει και την κριτική της», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαουλίδης τόνισε ότι «η λαϊκίστικη τακτική είναι εύκολη, αλλά δεν είναι χρήσιμη» και υπογράμμισε πως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει, πλέον, να δουν ποιες είναι οι προτάσεις της Τρόικας που δεν πρέπει να περάσουν. «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν και προτάσεις που δεν πρέπει να περάσουν, επειδή δεν αντέχει η κοινωνία», κατέληξε.