vroxi_03.jpg

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σταδιακή πτώση του υδραργύρου αναμένεται από τη Δευτέρα.

 

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μετρά). Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στη Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα.

Ισχυρές και παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βορειοδυτικά ορεινά (πάνω από τα 1000 μετρά).

Αρχικά στη Θράκη (τις πρώτες πρωινές ώρες) και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι τη νύχτα) θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 600 με 700 μετρά).

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.