karpasitis_01.jpg

Ο Γιάννης Καρπασίτης, πανελληνιονίκης των 20.000 μέτρων βάδην και βετεράνος ενεργός, με πλούσια δράση στη Θεσσαλονίκη, «έφυγε» από κοντά μας, όπως μας πληροφορεί η πάντα έγκυρη σελίδα του Νίκου Μουρατίδη στο Facebook, «Νέα του Αθλητισμού Στίβου».

 

Ο Καρπασίτης είχε γεννηθεί το 1936, ήταν Κυπριακής καταγωγής, αθλητής του Παλαιού Φαλήρου και ο αείμνηστος αδελφός του (νεότερος του Γιάννη) ήταν περιώνυμος γιατρός ογκολόγος, Διευθυντής του Αντικαρκινικού νοσοκομείου "Αγιος Σάββας" με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ο βετεράνος πρωταθλητής του βάδην, Άρης Καραγεώργος, έγραψε στο Facebook: «Στο Βάδην, εκείνος μαζί με το Χατζηλάιο και τον Μποντικούλη ήταν οι σκαπανείς που βρήκα και φώτισαν τα πρώτα βήματά μου». Ανάρτησε, μάλιστα, μία φωτογραφία από τους Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν στη Δράμα, στο κατάμεστο γήπεδο του Πανδραμαϊκού, με τους αθλητές του βάδην, βάζοντας εκείνος τη λεζάντα:

badin_1958_drama_01.jpg

«Η φωτο είναι απ’ το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στη Δράμα το 1958 και διακρίνεται(σ.σ. ο Γιάννης Καρπασίτης) 4ος από δεξιά με τον αριθμό 339. Ήταν το πρώτο 20άρι (μέχρι τότε διεξήγοντο τα 10χλμ) κι αναδείχθηκε νικητής με 2ο το Χατζηλάιο και 3ο τον Πούγκιαλη.»