diadilosi_ekth_20131106_01.jpg

Χιλιάδες ήταν οι εργαζόμενοι που κατέβηκαν, σήμερα, στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των επιταγών της τρόικας.

Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική συγκέντρωση, από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, έγινε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το κτίριο του Κέντρου. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την Αγίου Δημητρίου, την Ιασωνίδου την Εγνατία και την οδό Βενιζέλου, ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ. Τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης. Μέσω των οδών Εγνατία, Αγία Σοφίας, Τσιμισκή κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η τρίτη συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα από πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς.

Κοινή συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία με Συγγρού πραγματοποίησαν βιοτεχνικά σωματεία, έμποροι και ιδιοκτήτες ταξί. Προχώρησαν, μάλιστα, σε κατάληψη του Ταμείου Εσόδων του ΙΚΑ, στην οδό Βαλαωρίτου 38, όπου θα λειτουργήσει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις απειλές κατασχέσεων σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Πρόεδρος ΕΚΘ: Ευχαριστημένοι μόνον με 100.000 κόσμο…

«Θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν συμμετείχαν 100.000 εργαζομένων. Κι αυτό παρά το ότι ήταν μεγάλη η συγκέντρωση», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

diadilosi_ekth_20131106_02.jpg

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαραμπουλίδης, η συμμετοχή του κόσμου ήταν τέτοια που η κορυφή της πορείας ήταν στην Αντιγονιδών στην οδό Εγνατία και η κατάληξή της στην Ιασωνίδου.

ΠΑΜΕ: Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε προπαγάνδισαν την απεργία

«Παρακαταθήκη για το μέλλον ήταν η σημερινή κινητοποίηση», σύμφωνα με το μέλος του ΠΑΜΕ, και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ, Λεωνίδα Στολτίδη, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Στολτίδη, η κινητοποίηση έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες «απουσία του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ούτε καν προπαγάνδισαν την κινητοποίηση ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως, με τις παρούσες συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, «δεν πετύχαμε ούτε την παραμικρή κατάκτηση».

ΕΔΟΘ: Περισσότερα αυτά που μας ενώνουν

«Ακόμη και σωματεία αριστερών δυνάμεων, δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει την παραμικρή νίκη», δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ, «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, αφού κοινός είναι ο εχθρός. Σε έναν πόλεμο με τέτοια βαρβαρότητα, είναι πολυτέλεια να καθορίζουμε τη στάση μας με παραταξιακές λογικές», πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «κι εμείς πρέπει να επανεξετάσουμε τις θέσεις μας».