treno_05.jpg

Τούρκοι πολίτες ακινητοποίησαν τρένο του ΟΣΕ, για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους, σε ελληνικό έδαφος!

 

Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Μιλιέτ, σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Σκάνδαλο στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Τούρκοι έρχονταν στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, προκειμένου να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για τον θάνατο του (σαν σήμερα το 1938). Μεταξύ των επιβατών ήταν ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι. Το ταξίδι οργάνωνε ο γνωστός –για το ρόλο του- «Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης».

Πάντα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στα σύνορα, κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, κάτι που οι Τούρκοι επισκέπτες θεώρησαν ότι έγινε επίτηδες. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός επικοινώνησε με το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά του είπαν πως δεν μπορούσαν να επιταχύνουν έναν νόμιμο έλεγχο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, αφού άρχισε το ταξίδι, το τρένο σταμάτησε σε σταθμό κατά τη διαδρομή, για μηχανική βλάβη. Οι Τούρκοι υποστήριξαν πως αυτό έγινε επίτηδες, για να μην είναι στις 9.05 έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όπως επιθυμούσαν, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κεμάλ Ατατούρκ. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας κατέβηκε σ’ εκείνο το σταθμό και πήρε αυτοκίνητο, για να είναι στην ώρα του στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Έτσι, όταν η ώρα έφθασε 9.05, ώρα που οι Τούρκοι θεωρούν ότι έφυγε από τη ζωή ο Κεμάλ Ατατούρκ και στέκονται προσοχή όπου κι αν βρεθούν, ακινητοποίησαν το τρένο!

Το προκλητικό δημοσίευμα της Μιλιέτ κάνει λόγο ότι το ταξίδι με το τρένο γινόταν… «υπό ελληνικό έλεγχο».