fokas_louketo_20130927_01.JPG

Η εταιρία Attica είναι και με τη… βούλα ο επόμενος ενοικιαστής του πολυόροφου κτiρίου όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος ο Φωκάς, στην οδό Τσιμισκή 49.

Μετά τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του οικήματος, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας επί της Ερμού στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε το ηγεμονοσυμβούλιο και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση, έναντι μηνιαίου μισθώματος 105.000 ευρώ.

Οι άλλες δύο προσφορές που είχαν κατατεθεί, μία από ελληνική και μία από ξένη εταιρία, είχαν αποσυρθεί από την προηγούμενη της καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού.

Ο νέος μισθωτής υποχρεούται να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή και να το λειτουργήσει με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σ' αυτό. Η εκκλησία έθεσε ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης Φωκάς και, σε κάθε περίπτωση, ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.


με πληροφορίες από την http://avriani-math.gr/