kosmima_valaskatzi_01.jpg

Τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων και την εμπειρία των επαγγελματιών βράβευσε χθες η ΔΕΘ-Helexpo κατά την απονομή των βραβείων του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος «Θαλασσογραφίες», ο οποίος διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 28ης KOSMIMA.

Τη μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ευχαριστώντας τους νέους για την παρουσία τους, αλλά και τους φορείς του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας και τα Επιμελητήρια για τη στήριξή τους.

pozrikidis_diefthinon_symboylos_deth_20131103_01.jpg

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Χρήστος Γουργιώτης, τόνισε πως σε μια δύσκολη περίοδο η συμμετοχή των νέων στον διαγωνισμό στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για τον κλάδο, ενώ έκανε λόγο για την παράδοση και το μεράκι των Ελλήνων τεχνιτών.

Η πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων-Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης, κ. Ελένη Τεζαψίδου, σημείωσε πως ο κλάδος είναι ζωντανός και πρέπει τόσο η εκπαίδευση όσο και το επάγγελμα να στηριχθούν από την πολιτεία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρος Καλπακίδης, εξέφρασε την ευχή, του χρόνου να μιλάμε για τα επιτεύγματα του διαγωνισμού και την επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών που διακρίθηκαν.

Στην κατηγορία των σπουδαστών το Α’ Βραβείο (700 ευρώ) έλαβε η Ελευθερία Βαλασκατζή, του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Νέας Σμύρνης, το Β’ Βραβείο (500 ευρώ) η Βασιλική Σούντου του Ι.Ι.Ε.Κ. MOKUME και το Γ’ Βραβείο (300 ευρώ) η Κατερίνα Ποιμενίδου της 1ης ΕΠΑ.Σ. Στεμνίτσας Αργυροχρυσοχοΐας. Στη δε κατηγορία των επαγγελματιών βραβεύθηκε ο Βασίλης Παναγιωτίδης, αδαμαντοδέτης, σχεδιαστής κοσμημάτων και χαράκτης.

Έπαινοι απονεμήθηκαν στους σπουδαστές Elena Eryshova από το Ι.Ε.Κ. δήμου Βόλου (Α’ Έπαινος), Χρυσοβαλάντου Παπαδοπούλου από το Ι.Ε.Κ. δήμου Βόλου (Β’ Έπαινος), Σοφία Κονδύλη από την 1η ΕΠΑ.Σ Στεμνίτσας Αργυροχρυσοχοΐας (Γ’ Έπαινος), Άννα Ντινοπούλου του Ε.Ε.Σ GALILEO (Δ’ Έπαινος) και Χριστίνα Στάμου επίσης του Ε.Ε.Σ GALILEO (Ε’ Έπαινος).