paok_ergotelis_voukits_2_1_2013112_01.jpg

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με φάουλ του Βούκιτς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει μέσα στην Τούμπα με 2-1 τον Εργοτέλη, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Βερπακόφσκις στο 13΄ και ο Κατσουράνης είχε ισοφαρίσει στο 64΄.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δικέφαλος δεν έπαιξε καλά. Γι αυτό και, μετά το παιχνίδι, ο Χουμπ Στέφενς γκρίνιαζε:

«Νικήσαμε με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βούκιτς. Ωστόσο δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Παίξαμε απαίσια. Εκτός των άλλων χάσαμε δύο παίκτες σήμερα και όταν παίζεις και έτσι, τότε σίγουρα δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος», δήλωσε ο Ολλανδός στο συνδρομητικό κανάλι.

Κι έχει δίκιο… Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε… 32 τελικές (10 στην εστία), μπορεί η κατοχή να ήταν κοντά στο 70-30 υπέρ του, όμως, βρέθηκε να χάνει 1-0 και οι παίκτες του δεν έβρισκαν τρόπο να ξεκλειδώσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα του Εργοτέλη.

Βέβαια, το γκολ των Κρητικών, έρχεται από κενό στα χαφ, αφού, για πρώτη φορά έπαιζε εκεί ο Κατσουράνης. Όταν έγινε η μπαλιά από την οποία ξεκίνησε το γκολ, όλοι στην άμυνα έψαχναν τον… Κατσουράνη.  Όμως αυτά τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ οφείλει να τα καθαρίζει από νωρίς…

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι. Απέφευγαν τα φάουλ έξω από την περιοχή κι έπεφταν όλοι στο πρώτο δοκάρι, για να κρατήσουν εκτός τροχιάς τον Βίτορ. Δυσκολεύτηκαν όταν μπήκε στο παιχνίδι ο ψηλός Νέτιντ και δεν απέφυγαν, τελικά, το φάουλ εκτός περιοχής. Ένα ήταν αρκετό…

«Ο μόνος τρόπος για να κινδυνεύσουμε ήταν ή από στημένο ή από σέντρες. Μας αφήνει πίκρα γιατί χάσαμε στο 93ο λεπτό. Θα ήταν σπουδαίο να πάρουμε αποτέλεσμα σε αυτή την έδρα. Έτσι είναι η μπάλα, έτσι είναι η ζωή. Υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα μας, είναι μια παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιάννης Πετράκης, μετά το παιχνίδι.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας),

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Γιάννης Σίπκας  (Πέλλας)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσικάς, Βίτορ (35' λ.τ. Λόπεθ), Λάζαρ, Κατσουράνης, Νίνης (53' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75' Νέτσιντ)

Εργοτέλης (Πετράκης):  Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόζο (69' λ.τ Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81' Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74' Ρομάνο), Διαμαντάκος

Γκολ: Κατσουράνης (64', ΠΑΟΚ) Βούκιτς (94', ΠΑΟΚ)-Βερπακόφσκις (13', Εργοτέλης)

Κίτρινες κάρτες: Λίνο (65', ΠΑΟΚ)-Χαντί (9', Εργοτέλης), Κοιλιάρας (45', εργοτέλης), Καρντόσο (63', Εργοτέλης), Πελέ (67', Εργοτέλης), Μεχία (88', Εργοτέλης)

Κόκκινη κάρτα: Μεχία (Μετά το τέλος του αγώνα)