Ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούγκου Τζάου κατάθεσε, σήμερα, στο Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δίκης για το θάνατο δύο πελατών ξενοδοχείου, από ασφυξία, λόγω κακής καύσης στο σύστημα θέρμανσης.


Όπως είπε ο ιατροδικαστής, ενημέρωσε τότε (Νοέμβριος του 2009) την αστυνομία υποδεικνύοντας να ψάξουν για διαρροή καθώς το θύμα -ένας 27χρονος- πέθανε από πνευματικό οίδημα λόγω εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η Αστυνομία τού απάντησε ότι ερευνήθηκε από πραγματογνώμονα ο χώρος όπου βρέθηκε ο πρώτος νεκρός, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι ύποπτο.

Το ξενοδοχείο συνέχισε τη λειτουργία και μερικές ώρες αργότερα πέθανε και ο δεύτερος πελάτης -ένας 28χρονος.

Ο συνήγορος του πραγματογνώμονα αμφισβήτησε το ότι ο ιατροδικαστής ενημέρωσε, επικαλούμενος δηλώσεις του τότε Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, από τις οποίες δεν προέκυπτε ενημέρωση.

Στο εδώλιο κάθονται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου κι ο πραγματογνώμονας, ενώ δια πληρεξούσιου δικηγόρου δικάζεται ο εργολάβος της εγκατάστασης θέρμανσης. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και κατασκευή αυθαιρέτου.

Η δίκη διακόπηκε για τις 12 Δεκεμβρίου.