diarrixeis_klopimaia_20131116_01.jpg
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Έντεκα σπίτια, σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Καβάλα, Ημαθία, Δράμα και Χαλκιδική, ρήμαξε εξαμελής σπείρα νεαρών διαρρηκτών, η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στο να αρπάζουν χρηματικά ποσά και μικροαντικείμενα, καθώς και τις πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων!

Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων δύο νεαροί ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 22 και 27 ετών, που φέρονται ως οι εγκέφαλοι της σπείρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις από τους συλληφθέντες, ηλικίας 22, 27, 39 και 27 ετών, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013, διέπραξαν 11 διαρρήξεις σπιτιών, από όπου πήραν 2.775 ευρώ, καθώς και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται από τους παθόντες σε 19.610 ευρώ. Επίσης, τέσσερα από τα μέλη της σπείρας, έκλεψαν ισάριθμες πινακίδες κυκλοφορίας.

diarrixeis_klopimaia_20131116_03.jpg

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση, των Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπής, Αποδοχή και Διάθεση Προιόντων Εγκλήματος και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

diarrixeis_klopimaia_20131116_02.jpg

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται 45χρονη ελληνικής υπηκοότητας, η οποία παραχώρησε στην εγκληματική οργάνωση το Ι.Χ.Ε της αυτοκίνητο, για να το χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους. Στο συγκεκριμένο όχημα, οι κατηγορούμενοι τοποθετούσαν εξωτερικά ζελατίνη διαφορετικού χρώματος από αυτό που αναγραφόταν στην άδεια κυκλοφορίας του, αλλάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον χρωματισμό του, προκειμένου να μην είναι αναγνωρίσιμο.

diarrixeis_karampina_20131116_04.jpg

Με τη σπείρα συνεργάζονταν κλεπταποδόχος 21 ετών, ο οποίος και συνελήφθη για Αποδοχή και Διάθεση Προιόντων Εγκλήματος, καθώς στο σπίτι του, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, 14.380 ευρώ, κυνηγετικό όπλο από το οποίο είχε ξύσει τους αριθμούς και 50 φυσίγγια.

Στο σπίτι του 39χρονου διαρρήκτη, στα Υψώματα Διαβατών, βρέθηκαν κλοπιμαία και 3.585 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.