paralia_07.JPG

Την 1η Δεκεμβρίου, οπότε πεζοδρομείται εκ νέου πιλοτικά η Λεωφόρος Νίκης, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά, έπειτα από δυόμισι χρόνια, να απολαύσουν τον περίπατό τους στην αναπλασμένη Νέα Παραλία.

 

Το τμήμα από το Λευκό Πύργο ως τους Ναυταθλητικούς Ομίλους αποδίδεται στη χρήση των πολιτών, καθώς τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στο χώρο βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, σε μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων, από το ύψος των Ναυταθλητικών Ομίλων μέχρι και το Βασιλικό Θέατρο, έχει ήδη λάβει τη νέα μορφή του, ενώ απομένουν ορισμένες, μικρής έκτασης, παρεμβάσεις πριν από την οριστική παράδοση του έργου.

Μπουτάρης: Τηρούμε εχθρική στάση στην αλόγιστη χρήση Ι.Χ.

Το έργο παρουσιάστηκε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη. «Ως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τηρούμε εχθρική στάση απέναντι στην αλόγιστη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου, ενώ είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ανάπτυξης του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς, της ευρύτερης χρήσης του ποδηλάτου και της απόδοσης όλων των κοινόχρηστων χώρων στους πεζούς», τόνισε ο κ. Μπουτάρης. Αναφέρθηκε και στα προβλήματα με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, η οποία διατηρεί τη διαχείριση των κυλικείων κι επέμεινε στη μεταφορά του ποδηλατοδρόμου στο οδόστρωμα, λέγοντας ότι η θέση του ποδηλάτου δεν είναι μεταξύ των πεζών.

Ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης, σημείωσε ότι η ανάπλαση της Νέας παραλίας αποτελεί μια παρέμβαση που γίνεται σε συνολικά πάνω από 150.000 τμ κι είναι σήμερα το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που υλοποιείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόσθεσε ότι «υπολείπονται κηπευτικές εργασίες σε δύο από τα επτά πάρκα, αλλά στην ουσία το έργο έχει ολοκληρωθεί(…)εμπρόθεσμα – καθώς παραδόθηκε σε 28 μήνες».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο γ.γ. του Συλλόγου για τα Δικαιώματα των Πεζών, καθηγητής Αντώνης Καράγιωργας, που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου.