oikoymenikos_patriarxis_thessaloniki_20131015_01Προς το Άγιον Όρος ταξιδεύει, αυτήν την ώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Β ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Άγιον Όρος και τις Ιερές Μητροπόλεις Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Ο Παναγιότατος έφθασε στη Θεσσαλονίκη λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο (στις 2.17 αντί τις 2.30 μ.μ.), με λίαρ τζετ της εταιρίας Aegean. Τιμές, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς Προκόπιος, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

«Θα ανανεωθώ πνευματικά, θα δώσω και θα πάρω χαρά», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στο Περιβόλι της Παναγιάς, ο Βαρθολομαίος ο Β θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Κουτλουμουσίου και Παντελεήμονος.

Ο Παναγιότατος δήλωσε, για άλλη μία φορά, συμπαράσταση στον ελληνικό λαό που ζει την οικονομική κρίση και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αναχώρησε, οδικώς, για το Άγιον Όρος.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης τόνισε ότι η παρουσία του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας αποτελεί ιστορικό γεγονός και μέγιστη τιμή για το ευσεβές και φιλόθρησκο ποίμνιο.

oikoymenikos_patriarxis ymath_20131015_01Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου: «Κάθε επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πηγή συγκίνησης, ελπίδας και χαράς, διότι συνοδεύεται από Πατριαρχική ευλογία και πατρική αγάπη. Η πνευματική Του καθοδήγηση, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιπαρέλθουμε τις δυσκολίες του σήμερα και να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Τον καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη και του ευχόμαστε να έχει δύναμη, γιατί τον χρειαζόμαστε στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για την ανάσταση της πατρίδας μας».


H επάνω φωτογραφία είναι από το thestival.gr