<i><b>Όλα με δόσεις... Πολλά θα πάρεις, λίγα θα δώσεις...</i></b>
Όλα με δόσεις... Πολλά θα πάρεις, λίγα θα δώσεις...

Το ακούσαμε και δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Όπως μεταδόθηκε, μεταξύ των κτιρίων που μελετά για να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ, είναι και το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης!

 

Ακούγεται απίστευτο να μη μας χρειάζεται ένα κτίριο που κόστισε όσα κόστισε και τώρα θα πουληθεί κοψοχρονιά, για να βουλώσουμε το… χρηματοδοτικό κενό.

Αυτό, όμως, που αξίζει να ερευνηθεί (και θα ερευνηθεί!) είναι αν το υπάρχον κτίριο που θα πουληθεί –αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ- προσφέρει κάτι. Αυτήν τη στιγμή, τα κρατητήριά του είναι γεμάτα και παίζουν το ρόλο φυλακής, σε μια πόλη που ακόμη και τα ακατάλληλα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων είναι ασφυκτικά γεμάτα. Είμαστε περίεργοι να δούμε πού θα πάνε όλοι αυτοί οι κρατούμενοι (αφού, είναι πανθομολογούμενο, ότι χώρος αλλού δεν υπάρχει)!

Επίσης, το κτίριο είναι ιδιόκτητο, κάτι που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ εκεί δεν πληρώνουν ενοίκιο. Τι θα γίνει με τις υπηρεσίες αυτές; Μήπως το κτίριο θα πουληθεί σε κάποιον ιδιώτη για να νοικιασθεί και… πάλι στην ΕΛΑΣ; Έτσι για να μην έχουμε μετακινήσεις. Γιατί, αγαπητοί, ακόμη και η μετακόμιση τόσων υπηρεσιών θα κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

Περιμένουμε μια διάψευση. Να έρθει από κάπου ένα έγγραφο που να λέει ότι… άλλο είναι το κτίριο που παζαρεύει το ΤΑΙΠΕΔ κι ότι όλα αυτά που αναγράφουμε, είναι σενάρια που δε θα πραγματοποιηθούν.

Ειδάλλως, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα υπέροχο σκάνδαλο.