chania_seismos_643_355.jpg

Υλικές ζημιές και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο προκάλεσε ο εγκέλαδος που ταρακούνησε τα Χανιά, έγινε όμως αισθητός και στην υπόλοιπη Κρήτη. Τρόμαξε τον κόσμο που, όπως και στη φωτογραφία, στα Χανιά, έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα κτίρια.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, δε σημειώθηκαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από το σεισμό. Ωστόσο κατέρρευσαν κάποιες στέγες από εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Η μισή οροφή ενός ερειπωμένου σπιτιού στην Αμπεριά, κατέρρευσε με το σεισμό.

Στο δρόμο του Θερίσσου είχε πέσει μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση μπροστά από κατάστημα, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά καταστήματα αλλά και σπίτια, οι οποίες ωστόσο περιορίζονται σε πτώση αντικειμένων, προϊόντων ή γυαλικών.

Επίσης, στον πανικό του ένας άνθρωπος πήδηξε από το μπαλκόνι και "προσγειώθηκε" σε σταθμευμένο όχημα. Ωστόσο δεν τραυματίστηκε.

Στην Κίσσαμο, προκλήθηκαν ζημιές σε δυο σπίτια. Το είναι ήταν εγκαταλελειμμένο κτήριο ενώ το άλλο ήταν κατοικήσιμο.

Από αύριο θα αρχίσει στο νομό Χανίων, η επίσημη καταγραφή τυχόν ζημιών σε σπίτια ή καταστήματα μετά το μεγάλο σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, πέρα από αναφορές πολιτών οι οποίες είχαν να κάνουν με μικροζημιές, δεν έχει αναφερθεί κάτι σοβαρό.

Αύριο θα βγουν κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών για να καταγράψουν και να εκτιμήσουν από κοντά αν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές.