olth_01.jpg

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα ρεπορτάζ ραδιοφωνικών σταθμών, τηλεοπτικών καναλιών, εφημερίδων και sites των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης η εταιρία

«Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» μεταφέρει επικίνδυνα τοξικά φορτία. Μάλιστα, κάποια από τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, κατά τη φόρτωση κοντέινερ, αυτό άνοιξε και ποσότητα του φορτίου έπεσε στη θάλασσα, ενώ άλλα υποστηρίζουν πως ο καπετάνιος φορτηγού πλοίου αρνήθηκε να φορτώσει παρόμοιο φορτίο στο πλοίο του.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για διαρροή επικίνδυνου υλικού στους χώρους του ΟΛΘ. Την έρευνα ανέθεσε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Άννα Καραμόσχογλου, η οποία αναμένεται να ζητήσει από το Λιμενικό να προχωρήσει σε λήψεις καταθέσεων μαρτύρων και ειδικών.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΟΛΘ, σύμφωνα με την οποία το μετάλλευμα που βρέθηκε στη θάλασσα δεν ήταν επικίνδυνο και το κοντέινερ δεν φορτώθηκε, για να ξανασφραγιστεί από την εταιρία, όπως ορίζει ο κανονισμός για το λαθρεμπόριο.