pefka_agogos_vothrolymata_20131009_03.jpg

Απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει ο δήμος Νεάπολης Συκεών! Αφορά τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, όπου συνεργείο του δήμου «ξεσκέπασε» αγωγό μέσω του οποίου διοχετεύονταν λύματα στον Ξηροπόταμο, στις παρυφές του δάσους του Σέιχ Σου!

 

Η προχθεσινή αποκάλυψη έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου, με τοπική αρμοδιότητα στη Δ.Ε. Πεύκων, Αλέκου Σιμητόπουλου, ο οποίος υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καταθέτοντας ταυτόχρονα ατράνταχτα ντοκουμέντα (βίντεο, φωτογραφίες).

Από την πρώτη στιγμή, επίσης, η δημοτική αρχή ζήτησε την άμεση δρομολόγηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών για την παρέμβαση των συναρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, της Διεύθυνσης Υγείας, της Πολεοδομίας, κ.λπ.

pefka_agogos_vothrolymata_20131009_02.jpg

Μετά τις πιέσεις αυτές, στο σημείο μετέβη νωρίς σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Νεάπολης, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα μέχρι στιγμής ευρήματα του δήμου, καθώς και την όλη κατάσταση που επικρατεί με τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την έντονη δυσοσμία σχεδόν σε όλη την περιοχή.

Κατά την αυτοψία τους οι δύο υπάλληλοι του υγειονομικού επιβεβαίωσαν ότι όντως πρόκειται για αγωγό βοθρολυμάτων, ενώ η τελική έκθεσή τους θα διαβιβαστεί αρμοδίως εντός των επομένων ημερών, ίσως και αύριο. Επιπλέον, την περιοχή θα επισκεφθεί αύριο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

pefka_agogos_vothrolymata_20131009_01.jpg

«Δεν θα ανεχθούμε καμία παρανομία και θα επιδιώξουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων παρανομούν και εγκληματούν. Είναι απορίας άξιο πως ορισμένοι αδιαφορούν για το δασικό πλούτο δίπλα στον οποίο έχουν ευτυχήσει να ζουν, ο οποίος, βέβαια, εξαιτίας τους μόνο παράδεισος δεν μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί, αφού η παραμονή εδώ έστω και για λίγα λεπτά είναι αδύνατη εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και της μόλυνσης των νερών του Ξηροποτάμου», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

pefka_agogos_vothrolymata_20131009_04.jpg

«Δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες από συμπολίτες μας και κάνουμε συνεχείς ελέγχους, ακόμα και στα πιο δύσβατα μέρη του δάσους», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αλ. Σιμητόπουλος, προσθέτοντας ότι «Είναι άδικο να καταστρέφεται ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να υποβαθμίζεται αισθητά η ποιότητα της ζωής μας».