«Κάθε σώφρων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν ασκείται δίωξη για πλημμέλημα ή πταίσμα κατά βουλευτών». Με τα λόγια αυτά απάντησε, ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και
στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, την καθυστέρηση που καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις ενέργειες της κυβέρνησης, κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τζαμτζής διέψευσε, επίσης, ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στους κόλπους της κυβέρνησης για το ότι οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται, αφέθηκαν, χθες, ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. «Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της κι εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί», είπε. «Δεν μπαίνει θέμα ενόχλησης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» και θύμισε ότι, σε πρόσφατη εκδήλωση, στα Γιαννιτσά, «από τη μία οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν ‘τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες’ κι από την άλλη, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ‘ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς’. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε εμφύλιο;», αναρωτήθηκε.