oikoumenikos_soumela_20100815_02.jpg

Φθάνει, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα παραβρεθεί, για πρώτη φορά, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο οικουμενικός πατριάρχης θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 14.30, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή υποδοχής στον χώρο του αερολιμένα. Θα τον υποδεχτούν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς Προκόπιος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και πλήθος θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος όπου θα προεξάρχει στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσής του με την Ελλάδα. Ο Παναγιότατος θα τελέσει μνημόσυνο στους άγιους πατέρες.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτωβρίου για τη μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως. Η υποδοχή του θα γίνει στις 17.00 στο παλιό δημαρχείο της Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη).

Τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενηθεί στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου θα χοροστατήσει της Δοξολογίας για την 26η Οκτωβρίου και θα τιμηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του, ο οικουμενικός πατριάρχης θα επισκεφτεί και τη μητρόπολη Νέας Κρήνης - Καλαμαριάς.