parelasi_metra_asfaleias_20131028_01.jpg

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

Από την εξέδρα των επισήμων απουσιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, αντιδρώντας στην απόφαση Τζιτζικώστα να προσκαλέσει στην παρέλαση εκπροσώπους της Χ.Α. Αντίθετα, το παρών έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορεύεται η παρουσία κόσμου ενώ η είσοδος στη συγκεκριμένη περιοχή γίνεται μόνο με ειδική πρόσκληση και μετά από διπλό έλεγχο. 

Μεταλλικά κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνεται η παρέλαση.


με πληροφορίες από το http://www.enet.gr/