metafora_mathiton_01Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο θα παραμείνουν ανοικτές οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να τροποποιήσουν τον ειδικό μαθηματικό τύπο, που είναι απαραίτητος για

την χρηματοδότηση του ειδικού προγράμματος μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους, για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Σκοπός της Περιφέρειας είναι, από τη Δευτέρα, να υπάρχουν λεωφορεία σε όλες τις περιοχές όπου είναι αναγκαία η μεταφορά μαθητών και να εξυπηρετούνται και τα 4.000 παιδιά της περιφερειακής ενότητας.

Αυτές τις πληροφορίες έδωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του FM 100, o αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παππάς, ο οποίος μίλησε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Τόνισε μάλιστα ότι «τη Δευτέρα θα βγουν δρομολόγια που δε γίνονταν ως σήμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η τροποποίηση της ΚΥΑ αυξάνει στο διπλάσιο το ελάχιστο κόστος μικρών δρομολογίων, κάτι που ευνοεί τους λεωφορειούχους που θα τα επιλέξουν. Μάλιστα, όπως τόνισε, «οι ιδιοκτήτες και οδηγοί λεωφορείων έχουν συμφωνήσει να κάνουν, από τη Δευτέρα, τα δρομολόγια, χωρίς να έχουν ‘κλείσει’ οι τελικές τυπικές διαδικασίες που αφορούν την αναδρομικότητα των συμβάσεων, έχοντας τη δέσμευση των υπουργείων ότι το θέμα θα διευθετηθεί. Γι αυτό το λόγο θέλω να τους ευχαριστήσω, που έσκυψαν πάνω από το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι «είναι άδικο να ασχολούμαστε, τώρα, με αυτό το θέμα, που θα έπρεπε να ΄χει λυθεί στις 15 Σεπτεμβρίου».