aithalomixli_01.jpg

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση κι εμείς κάναμε, σε μία νύχτα, μία πόλη… τεκέ”!

 

Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος, Θέμης Κιουρτζής, σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης. “Φθάσαμε πέντε εργάσιμες μέρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και τρόπος διάθεσης δεν έχει αποφασιστεί”, υπογράμμισε.

Όπως είπε, οι βενζινοπώλες “είναι κάθετοι: Να μην αυξηθεί ο ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης. Και το λαθρεμπόριο έμεινε αλώβητο και η ρύπανση ανέβηκε στα ύψη. Κατανοούμε ότι το επιτελείο του υπουργείο είναι σε σύγχυση. Προφανώς κατανοεί το λάθος με τον ειδικό φόρο, αλλά δε βρίσκει το σωστό τρόπο να το διορθώσει. Ας πουν ότι έκαναν λάθος”, πρόσθεσε.

Οι βενζινοπώλες προτείνουν να υπάρξουν μόνον ποσοτικά –κι όχι εισοδηματικά- κριτήρια, ως προς το επίδομα θέρμανσης. “Δεν έχει τις ίδιες ανάγκες μια τετραμελής οικογένεια με ένα 4Χ4 στη Φλώρινα, με ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη”, έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όσον αφορά τον κλάδο, υπογράμμισε πως έκλεισε το 30% των πρατηρίων, μετά την επιμονή του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

“Ή υπερβολικά ανόητοι είναι, ή θεώρησαν ότι μπορούν να συντρίψουν τον κλάδο των βενζινοπωλών. Δυστυχώς, όταν κλείνει ένα πρατήριο, αφήνει πίσω του χρέη κι ανέργους. Τι θέλουν; Να επιστρέψουμε στη δεκαετία του ‘60, με τα ξύλλα και τα τζάκια, για να πάει η χώρα μπροστά; Απαράδεκτο”, κατέληξε…