tzitzikostas_02.jpg

Στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έφθασε ο απόηχος της πρόσκλησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι ο ίδιος και η παράταξή του καταδικάζουν κάθε εγκληματική συμπεριφορά και τη ναζιστική βία. Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπονόησε πως υπάρχει σχέση και μπορεί να γίνει παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά την πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή, επανέλαβε ότι η ΠΚΜ εφάρμοσε τον ισχύοντα νόμο του 2006 που την υποχρέωνε να στείλει προσκλήσεις σε όλα τα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου.

Σε σχόλιο περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να αποφασίσει τη μη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην Παρέλαση, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Όποια απόφαση κι αν ελάμβανε το συμβούλιο, δεν θα ήταν πανω από τους νόμους του κράτους».

Σχετικά με τα όσα είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, Μάρκος Μπόλαρης(είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ), ότι όλα έγιναν για λόγους ψηφοθηρίας, ο κ. Τζιτζικώστας, είπε ότι είναι ανάξια σχολιασμού.