<i><b>O Μπόγρης, ένας από τους πρωταγωνιστές της μάχης του Παλέ</i></b>
O Μπόγρης, ένας από τους πρωταγωνιστές της μάχης του Παλέ

Τη ρεβάνς, από τον Άρη, πήρε, απόψε, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο ΠΑΟΚ. Τον κέρδισε στο σπίτι του, για το πρωτάθλημα της Α1, λίγες μέρες μετά το πέρασμα των “κίτρινων” από το PAOK Sports Arena της Πυλαίας.

 

Κι όμως, στο ημίχρονο ο Άρης είχε πάρει και διαφορά: 38-30 κι όλοι πίστευαν ότι πήγαινε για τη δεύτερη νίκη. Είχε, στο παρκέ, έναν απίστευτο Πελεκάνο, που έκανε ό,τι ήθελε κι από την άλλη πλευρά έναν γκρινιάρη ΠΑΟΚ, να τα βάζει, συνεχώς, με τη διαιτησία, για τα φάουλ που έδινε…

Αυτό άλλαξε στο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος, στηρίχθηκε στην εμπειρία κάποιων παικτών του και στις –αδιαμφισβήτητες- ικανότητες κάποιων άλλων. Μπόγρης και Κούπερ πήραν το βάρος των επιθέσεων και το παιχνίδι γύρισε για τον Δικέφαλο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… αυτοκτονήσουν και να ισοφαριστούν στο τέλος της 4ης περιόδου σε 68-68.

Πιο καλά στημένος ο ΠΑΟΚ στο 5λεπτο της παράτασης, πιο ψυχωμένος(θα αδικούσαμε όσους έπαιξαν με την αναφορά μόνον σε δυο πιο πάνω –για παράδειγμα η ψυχραιμία του Τσαϊρέλη έδωσε τη διαφορά), πήρε, τελικά, το παιχνίδι που κράτησε σε αγωνία τους φιλάθλους ως το τελευταίο λεπτό.

Είχε συγκινήσεις το παιχνίδι. Κι ήταν από αυτό που τραβά τους φιλάθλους στην πορτοκαλί μπάλα. Και, σίγουρα, κάποιοι που φώναζαν για βαριές φανέλες, πριν μερικές ημέρες, θα ΄χουν καταπιεί τη γλώσσα τους.