fakelaki_01.jpg

Καθαίρεση, αποπομπή και οριστική διαγραφή του επίορκου προέδρου των εργαζομένων, οι οποίος ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ζητά τώρα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν το θέμα στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Ζήτησαν, επίσης, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ο επίορκος υπάλληλος να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Πάντως, αφού διαχώρισαν τη θέση τους από τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, ο οποίος προερχόταν από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τη διοικητή του νοσοκομείου Μαρία Καρρά, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να επηρεάσει τη δική τους απόφαση να αντιπαλέψουν πολιτικές που στρέφονται εις βάρος της Υγείας.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του συνδικαλιστή ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Φέρεται πάντως να αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα προορίζονταν για το σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.

Για «γκεμπελικού τύπου μεθοδεύσεις» κατηγορεί το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Κατηγορεί τον υπουργό ότι «προσπαθεί, αξιοποιώντας ένα μεμονωμένο, απαράδεκτο και απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό να συκοφαντήσει τους αγώνες των χιλιάδων υγειονομικών και όσων αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που ο ίδιος φανατικά και καθ' υπόδειξη της τρόικας προωθεί».