Κακός ο Άρης, επέτρεψε στον Πλατανιά να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Χανιώτες επικράτησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη 2-1 με γκολ των Τόρες στο 43΄ και Γουνδουλάκη στο 83΄ (το γκολ του Άρη στο 72΄ ο Ουντότζι), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ζόραν Μιλίνκοβιτς ξεκίνησαν «ζωηρά», ανέλαβαν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά ήταν εμφανές ότι κάτι έλειπε από την επιθετική λειτουργία των «κίτρινων», αφού αδυνατούσαν να μπουν στην περιοχή των Κρητών και να κάνουν ευκαιρίες για γκολ. Η δραστηριότητα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε σε μια κεφαλιά του Ουντότζι που πέρασε άουτ (22΄).

Την ίδια στιγμή, ο Πλατανιάς έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Άρης, όμως, δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί ούτε για να κάνει μια σέντρα της προκοπής…

Κι εκεί που όλοι έλεγαν ότι θα πάμε στο ημίχρονο με στείρο 0-0, ο Τόρες κινήθηκε προς την μπάλα πιο γρήγορα από τους αμυντικούς του Άρη, δείχνοντας… Μπολντ μπροστά τους και έκανε το 0-1.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη καθώς ο χρόνος είχε πια λιγοστέψει, αλλά αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 50΄ που εξουδετέρωσε ο Γιωργαλλίδης και μια προσπάθεια του Ουντότζι που κατέληξε άουτ στο 52΄, δεν έκαναν απολύτως τίποτε άλλο. Παρόλα αυτά, ισοφάρισαν από στημένη φάση με τον μοναδικό παίκτη που αξίζει να μπει στους διακριθέντες(τον Ουντότζι).

Κι ενώ όλοι περίμεναν να πάρει μπροστά ο Άρης και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ήρθε ο Γουνδουλάκης που, επίσης, έμοιαζε με σπρίντερ μπροστά στα μπακ του Άρη, έκανε το 1-2 και τελείωσε το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι γκρινιάζουν για μια φάση που η μπάλα φάνηκε να χτυπά στα χέρια πεσμένου, στο έδαφος, αμυντικού, όμως το ριπλέι δεν τους δικαιώνει… Ο Κουτσιάυτης έδειξε έξι κίτρινες στους φιλοξενούμενους.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Καιρός: Αίθριος (22 βαθμούς)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαυτής

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Χρήστος Μαγιάννης

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Έλσνερ, Ηρακλής, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος (65΄ Μανιάς), Νταμαρλής (85΄ Σουνάς), Τριανταφυλλάκος, Τάτος, Ίμπε (57΄ Σταυρόπουλος), Ουντότζι.

Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης (71΄ Εμίντιο), Φερνάντες, Φάισκα, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα (86΄ Ιντζίδης), Τόρες, Μοράλ, Μπέλιτς (67΄ Γουνδουλάκης).

Γκολ: 43΄ Τόρες, 72΄ Ουντότζι, 83΄ Γουνδουλάκης

Κίτρινες κάρτες: 82΄ Ουντότζι/ 14΄ Φάισκα, 18΄ Σεγκούρα, 61΄ Δημήτρης, 75΄ Στόλερ, 88΄ Εμίντιο, 93΄ Γιωργαλλίδης.