panthrakikos_paok_lucas_0_3_20131027_01.jpg

Στο πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς που έχει δώσει έως τώρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, προηγήθηκαν γρήγορα στο σκορ, ενώ «κλειδί» στην πορεία του αγώνα έπαιξε το δεύτερο τέρμα που πέτυχαν με το...καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Χούουμπ Στέφενς ήταν ο Λούκας. Ο Ισπανός ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο γκολ του Δικεφάλου, αρχικά στο 11΄ με το ιδανικό τελείωμα απέναντι στο Σέρεμετ και στο 47΄ με πλασέ πάνω στην κίνηση μετά τη σέντρα του Στοχ.

Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Λούκας και Αθανασιάδη, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 4΄ με το Ζεκίνια, ενώ στο 39΄ είχαν την καλύτερη ευκαιρία, με τον Εμπόου από πολύ καλή θέση στην περιοχή να αστοχεί.

Το γκολ του Λούκας στο ξεκίνημα της επανάληψης «έκοψε τα πόδια» των γηπεδούχων. Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κι έχασαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν πιο ευρεία νίκη. Στο 65΄ ο Αθανασιάδης σχεδόν σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 71΄ ο Στοχ από εξαιρετική πλεονεκτική θέση έπιασε το σουτ που πέρασε άουτ.

Τελικά με το αυτογκόλ του Εμπόου, ένα λεπτό αργότερα, διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (0-3).

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Αθανάσιος Ταρανάς (Αθηνών)

Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (61' Ιγκορ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56' Τζάνης), Μπαικαρά, Εμποου, Ρομέου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Κατσουράνης (83' Κατσικάς), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (66' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης (Νέτσιντ 75')

Γκολ: Λούκας (11', 47' ΠΑΟΚ), Εμποου (72', αυτογκόλ)

Κίτρινες κάρτες: Σέρεμετ (54', Πανθρακικός), Ντιόγκο (59', Πανθρακικός)- Αθανασιάδης (40', ΠΑΟΚ)